Obiad 05.04.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz z warzywami 300ml (SEL)
- Filet z morszczuka 300g (RYB)
- Sos cytrynowy 50ml (MLE, GLU)
- Ziemniaki 200g
- Surówka z marchwi 120g (MLE)
- Sok jabłkowy „Czerska Dolina” 195ml
|
|
Śniadanie 05.04.2024r.
DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Kasza manna na mleku 300ml (MLE)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 24g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Twaróg 80g (MLE)
- Ogórek świeży 60g
- Mandarynki 180g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
|
Obiad 04.04.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Zupa koperkowa 300ml (SEL, MLE)
- Zapiekanka ziemniaczana z warzywami i mięsem wieprzowym 300g (JAJ, SEL, MLE)
- Sos jogurtowo-pomidorowy 50ml (MLE)
- Surówka z selera i ogórka kiszonego 120g (SEL, MLE)
- Woda mineralna 500ml
|
|
Śniadanie 04.04.2024r.
DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Płatki owsiane na mleku 300ml (GLU, MLE)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 24g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Wędlina drobiowa- szynka konserwowa 40g
- Pasta z zielonego groszku 30g (GOR)
- Roszponka 6g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
|
Obiad 03.04.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Zupa solferino 300ml (SEL)
- Paluszek wieprzowo-drobiowy 90g (GLU, JAJ)
- Sos śmietanowy 50ml (GLU, MLE)
- Kasza jęczmienna 200g
- Surówka jarzynowa 120g (GOR, JAJ)
- Sok jabłkowy „Czerska Dolina” 195ml
|
|
Śniadanie 03.04.2024r.
DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Ryż na mleku 300ml (MLE)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 24g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Wędlina drobiowa- krakowska 40g
- Ogórek świeży 60g
- Roszponka 6g
- Sałatka jarzynowa 100g (GOR, JAJ, SEL)
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
|
Obiad 02.04.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz ukraiński 300ml (SEL)
- Kopytka ziemniaczane gotowane 250g (GLU, JAJ)
- Sos pieczarkowy 50ml (GLU, MLE)
- Galaretka mleczna 150g (MLE)
- Woda mineralna 500ml
|
|
Śniadanie 02.04.2024r.
DIETA O KONTROLOWANEJ ZAWARTOŚCI KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Płatki owsiane na mleku 300ml (MLE, GLU)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 24g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Wędlina drobiowa- udko z kurczaka 40g
- Pasta drobiowa 30g
- Papryka świeża 60g
- Roszponka 6g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
|
Powrót do: Dobry posiłek w szpitalu