Obiad 02.05.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Zupa solferino 300ml (SEL)
- Makaron gotowany z sosem twarogowo-truskawkowym 350g (GLU, MLE)
- Woda mineralna 500ml
|
![obiad](/container//02.05%20obiad.jpg) |
Śniadanie 02.05.2024r.
DIETA Z KONTROLOWANĄ ZAWARTOŚCIĄ KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Kasza manna na mleku 300ml (GLU, MLE)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 40g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Wędlina drobiowa- krakowska 40g
- Papryka świeża 60g
- Pasta z zielonego groszku 30g (GOR)
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
![sniadanie](/container/SNIADANIE%2002.05.jpg) |
Obiad 30.04.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Marchwianka z kwiatem kalafiora 300ml (SEL)
- Pulpet z morszczuka ze szpinakiem 90g (RYB, GLU, JAJ)
- Sos ziołowy 50ml (MLE, GLU)
- Ziemniaki 200g
- Surówka z kiszonej kapusty 120g
- Woda mineralna 500ml
|
![obiad](/container//30.04%20obiad.jpg) |
Śniadanie 30.04.2024r.
DIETA Z KONTROLOWANĄ ZAWARTOŚCIĄ KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Makaron na mleku 300ml (GLU, MLE)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 40g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Wędlina drobiowa- udko z kurczaka 40g
- Ogórek świeży 60g
- Mus warzywno-owocowy „Tymbark” 100g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
![sniadanie](/container//30.04%20sniadanie.jpg) |
Obiad 29.04.2024r.
DIETA PODSTAWOWA
- Barszcz ukraiński 300ml (SEL)
- Ryż mleczny z jabłkiem i sosem waniliowym 300g (MLE, GLU)
- Sok pomidorowy „Czerska Dolina” 195ml
|
![obiad](/container//29.04%20obiad.jpg) |
Śniadanie 29.04.2024r.
DIETA Z KONTROLOWANĄ ZAWARTOŚCIĄ KWASÓW TŁUSZCZOWYCH
- Zacierka na mleku 300ml (GLU, JAJ, MLE)
- Chleb mieszany 57g (GLU)
- Chleb graham 40g (GLU)
- Masło 10g (MLE)
- Wędlina drobiowa- krakowska 40g
- Papryka świeża 60g
- Rukola 6g
- Kawa zbożowa z mlekiem 250ml (GLU, MLE)
|
![sniadanie](/container//29.04%20sniadanie.jpg) |
Powrót do: Dobry posiłek w szpitalu